[Dynamic Print Area] Cum setam zona de printare in functie de optiunea utilizatorului?

Ultimele trei articole despre functiile si formulele Excel ne ajuta in configurarea functionalitatii prin care oferim optiunea utilizatorului de a alege ce anume doreste sa printeze.

Prima oara am vazut cum putem fi eco friendly folosind optiunea Print Area. Sunt convinsa ca multe persoane folosesc aceasta functie Excel. Insa v-ati gandit vreodata cum ar fi sa poti modifica zona de celule pe care doresti sa o printezi doar printr-o apasare de buton?

In urma cu cateva luni, mi s-a cerut sa impart printarea unui raport in doua zone. Stiind ca va fi nevoie sa fac acest lucru in fiecare luna, am cautat o metoda prin care sa salvez timp si sa selectez fiecare zona de printare printr-un singur click.

Urmareste demo-ul de mai jos pentru a intelege cum se foloseste aceasta functionalitate dupa ce configurarea este finalizata. Daca doresti sa o introduci in fisierele tale, urmareste pasii de mai jos pentru a realiza toate configurarile necesare.

00:00
--
/
--

Tutorial – Cum setam zona de printare in functie de optiunea utilizatorului

  • In sheet-ul in care doresti configurarea zonei de printare dinamice, alege orice zona de celule si seteaz-o folosind optiunea Print Area.
  • Urmeaza identificarea zonelor din fisier pentru care doresti printarea individuala. Pentru exemplul nostru, am ales doua astfel de zone, pe care le-am denumit Centralizare vanzari si Tabel date. Pentru acest lucru am folosit functia Named Ranges.
  • In continuare vom configura mecanismul prin care utilizatorul va selecta ce anume se va printa. In tab-ul Developer, am folosit din zona Controls -> Insert -> Option Button. Urmareste pasii din demo-ul urmator pentru a insera cele doua butoane.
00:00
--
/
--
  • Revenim in tab-ul Formulas si deschidem fereastra Name Manager.
  • Selectam zona denumita Print_area si modificam zona de celule din campul Refers to.print_area_-_named_range
  • In acest camp, folosim formula Choose pentru a returna ca rezultat una din cele doua zone de celule setate: Centralizarea vanzarilor sau Tabelul de date. Selectarea zonei se realizeaza in functie de valoarea din celula C6.

print_area_-_named_range_setat_choose

Astfel, am realizat toate configurarile necesare pentru ca zona de printare sa poata fi aleasa de catre utilizator printr-un singur click.

Downloadeaza fisierul exemplu

Daca ti-am starnit interesul, te invit sa descarci fisierul.

 

Comentarii si sugestii

Foloseste zona de comentarii pentru a impartasi experienta ta sau alte sfaturi utile legate la metoda de folosire a optiunii Print Area din Excel.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *