Optiunea Table – Excel 2007

Mi-am propus ca in urmatoarele posturi sa detaliez cateva din optiunile pe care le-am folosit in template-ul balanta personala. De aceea, am ales sa va prezint in aceasta postare optiunea Table introdusa de Microsoft in Excel 2007.

Cand am inceput sa lucrez pe noile versiuni de Excel, nu prea am bagat in seama aceasta optiune pentru ca am crezut ca nu imi e de ajutor. Intre timp am studiat mai mult acest subiect si mi-am dat seama ca este foarte folositoare.

Cum cream un tabel?

Pentru a transforma datele dintr-un sheet intr-un tabe trebuie sa urmariti urmatoarele etape:

  1. Selectati o celula sau toata zona de celule pe care doriti sa o transformati in tabel.
  2. In bara de meniu alegeti Insert si apoi Table. O alta metoda ar fi ca in aceasta etapa sa apasati CTRL + T.
  3. In fereastra care se deschide trebuie sa alegeti daca tabelul are un rand de titluri si apasati ok.

Daca doriti sa transformati o lista de date existenta intr-un tabel, iar aceasta lista contine randuri sau coloane goale este nevoie sa verificati regiunea pe care o selecteaza programul. Daca avem un rand gol, excel-ul va considera ca tabelul dorit se afla doar pana la randul gol. La fel se va intampla si in cazul unei coloane goale.

Pentru a transforma un tabel intr-un interval normal de celule, selectati orice celula din tabel, apoi apasati butonul Convert to Range din tab-ul Table Tools din bara de meniu.

Cum adaugam date intr-un tabel?

Usurinta cu care se adauga date intr-un tabel este unul din motivele pentru care aceasta optiune mi se pare foarte folositoare. Pentru a adauga un nou rand nu trebuie decat sa scriem datele in urmatorul rand dupa ultimul rand din tabel. Tabelul se va autoextinde si va include noul rand. In cazul in care in tabel existe coloane care contin formule, noul rand va contine si aceste formule. O alta metoda pentru a introduce un nou rand este sa selectam ultima celula din tabel si sa apasam tasta TAB.
Pentru adaugarea unei noi coloane se va proceda la fel ca mai sus.

Ok ok dar daca vreau sa adaug un rand in mijlocul tabelului? Este foarte simplu selectam o celula randul deasupra caruia vrem sa introducem noile randuri, apasam click dreapta si seletam optiunea Insert si apoi selectam Insert rows above. La fel se procedeaza si pentru inserarea unei noi coloane in mijlocul tabelului.

 

Cum formatam un tabel?

In afara de aceasta noua optiune, Excel 2007 introduce cateva stiluri predefinite pentru formatarea unui tabel. Pentru a schimba formatarea unui tabel selectati o celula din tabel si din tab-ul Home din bara de meniu apasati Format as Table.

Daca nu va plac formatarile predefinite, puteti sa va creati propriile formatari. Eu pana acum am folosit doar stilurile predefinite.

Optiunile default ale unui tabel

Fiecare tabel are by default sortare si filtru activ in titlu. Poate va ganditi ca activarea filtrul nu e mare lucru. Ce nu puteam face inainte era sa avem mai multe tabele in acelasi sheet cu filtre si sortari independente. Cu optiunea Table acest lucru se poate pentru ca fiecare tabel are filtrare si sortare independenta.

Acestea sunt cateva din proprietatile unui tabel. Pana data viitoare va las sa testati aceasta optiune, iar daca o folositi deja va invit sa impartasati experienta voastra cu noi.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Optiunea Table – Excel 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *