Template Balanta personala venituri si cheltuieli – Update

Buna,

In urma unei sugestii primite de la un vizitator, saptamana aceasta am lucrat la imbunatatirea template-ului de balanta personala venituri si cheltuieli.

“Am incercat sa folosesc template-ul dar imi da sa ii dau doar edit mode dupa care nu mai pot accesa indexul , doar sa-l editez in pagina.

As apreacia daca mi-ai da un hint , ca sa-l pot folosi.”

In afara de problema aparuta in sheet-ul Index, faptul ca am folosit acest fisier in fiecare saptamana, m-a ajutat sa identific cateva imbunatatiri in zona de raportare.

Pagina Index

Pentru a realiza link-urile catre celelalte pagini din fisier, am folosit initial functia Smart Art.

Din pacate nu a functionat cum am vrut, deoarece de cele multe ori la click se intra in modul de editare al textului. Astfel, am renuntat la functia Smart Art, si pentru simplitate am atasat hyperlink-ul direct pozelor initiale.

indexRaport Anual

Mi-am facut un obicei sa actualizez saptamanal balanta personala venituri si cheltuieli. Am adaugat acestui obicei si analizarea Raportului lunar si anual.

Dupa o luna, mi-am dat seama ca compararea valorilor din 2015 cu anii anteriori, de fapt compar mere cu pere. Adica pe anul 2015 am 2 luni de venituri si cheltuieli, iar pe anii anteriori sunt aduse valorile din toate cele 12 luni.

De aceea, am realizat urmatoarele modificari pentru a aduce informatiile pana la cea mai recenta data (Year-To-Date) in zonele Sumar balanta si Evolutie 2012 – 2015:

  • In celula L1 din Raportul Anual am folosit formula Max() pentru a calcula cea mai recenta data introdusa in tabelul de Tranzactii.
  • In fiecare sheet care contine informatiile din anii anteriori, am folosit formula =SUM($C9:N9) pentru a calcula valoarile YTD pentru Venituri, Cheltuieli si Economii.
  • In sheet-ul VC Previziuni, am folosit aceeasi formula Sum() pentru a calcula valorile previzionate YTD pentru Venituri, Cheltuieli si Economii.

Pentru a intelege mai usor imbunatatirea adusa raportului, te invit sa urmaresti prezentarea video de mai jos:

poster
00:00
--
/
--

Downloadeaza acest template

Daca ti-am starnit interesul, te invit sa descarci fisierul.

 

Te invit sa impartasesti cu noi ce alte lucruri urmaresti cu ajutorul Excelului.

De asemenea, nu ezita sa postezi link-uri de pe internet catre templete-urile tale preferate. Poti sa lasi un comentariu mai jos.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *