Calculator salariu in concediu de maternitate

Buna,

Bine v-am gasit pe noua adresa a site-ului. Astazi vroiam sa trecem prin cele mai apreciate noi functii si optiuni din Excel 2013, insa m-au furat calculele pentru propriul concediu de maternitate care se aproprie cu pasi repezi.

Poate va ganditi de ce am hotarat ca un astfel de fisier este subiectului acestui blog. Am vrut sa impartasesc acest calculator cu voi pentru ca eu am cautat un astfel de instrument si nu am gasit. Regulile de calcul nu sunt foarte dificile insa ai nevoie de un astfel de fisier pentru a nota datele pe baza carora sa aflii cati bani vei primi lunar pe durata concediului de maternitate.

Pentru a putea completa acest fisier trebuie sa aveti urmatoarele informatii:

  • data de la care se incepe concediul de maternitate; In exemplul nostru avem o simulare cu incepere pe 1.10.2013.
  • veniturile brute pe ultimele 6 luni. Exemplul nostru se bazeaza pe un venit lunar brut fix de 3000 Ron.

Baza de calcul a concediul de maternitate o reprezinta 85% din produsul dintre numarul de zile lucratoare din luna respectiva si media zilnica a veniturilor brute din ultimele 6 luni. Din aceasta baza de calcul se scade contributia la CAS si aflam valoarea salariului care se va primi in concediul de maternitate.

Tabel venituri brute ultimele 6 luni

2013-07-26_1113

In acest tabel se vor completa urmatoarele informatii:

  • Luna – numarul lunii pentru care este aferent venitul brut;
  • An – toata lumea intelege ce se completeaza aici :D;
  • Venit brut – valoarea venitului brut realizat in luna respectiva.

In tabel mai exista coloana Nr. zile lucratoare, iar in aceasta coloana am completat o formula prin care se calculeaza numarul de zile lucratoare din luna respectiva. Pentru acest calcul folosesc doua tabele ajutatoare in care sunt completate zilele libere legale dintr-un an.

Ultimul rand din tabel calculeaza totalul veniturilor brute si numarul de zile lucratoare din cele 6 luni. Impartirea dintre cele doua valori ne arata valoarea medie zilnica pe care o vom folosi in continuare.

 

Tabel Calculator concediu de maternitate

2013-07-25_1945

In acest tabel se vor completa urmatoarele informatii:

  • Data inceput concediu medical – se va completa pentru fiecare luna data de inceput a concediului medical. In afara de prima luna cand se poate incepe de la orice data, in restul lunilor aceasta data va fi data de 1.
  • Numar de zile lucratoare CM – se vor completa numarul de zile lucratoare incluse in concediu medical. Pentru lunile in care nu se incepe de pe 1, acest numar de zile lucratoare va fi diferit de cel care se calculeaza prin formula in culoana Nr zile lucratoare luna respectiva.

Pentru calculul sumei aferente concediului medical se va inmulti numarul de zile lucratoare completate cu media zilnica calculata mai sus la care se aplica procentul de 85%. Ne rezulta valoarea bruta din care se scade contributia CAS. Aceasta contributie CAS nu se calculeaza ca procent din valoarea bruta ci ca 10.5% din alti 35% din venitul mediu la nivelul tarii. Reiese lunar 78 de ron pe care i-am completat eu in fisier. Aceasta valoare trebuie actualizata anual.

Daca acest fisier ti se pare interesat, va invit sa il downloadati folosind butonul de mai jos.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest concediu de maternitate gasiti tot ce va trebuia pe urmatorul site: http://www.drepturile-gravidelor.ro/drepturile-gravidelor/concediul-de-maternitate.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *