Complex criteria in Advanced Filter [Partea 3/4]

Buna,

Suntem la a treia parte din seria de articole despre Advanced Filter. Conform listei initiale, astazi vom afla cum setam zona de criterii folosind criteriile complexe:

Pentru exemplele de azi am folosit tabelul din articolele trecute. Coloana Venit am redenumit-o Valoare factura si am inserat inca o coloana numita Incasat.

Observatie: Cand se foloseste Advanced Filter utilizand criteriile complexe, in zona de criterii trebuie lasat titlul gol sau sa aiba un titlu diferit de titlurile din tabelul care se filtreaza.

Filtrarea top n inregistrari

Pentru a filtra un tabel in functie de primele n valori de pe o coloana vom folosi formula Large. Am setat urmatorul criteriu, pentru a filtra top 5 valori facturate:

 

Prima celula din coloana Valoare facturata, D5, este comparata cu valorile rezultate din formula Large.  Functia Large  returneaza primele n valori (in cazul nostru 5) din coloana Valoare facturata. In cazul in care sunt mai multe valori egale, functia Large va returna mai mult de n valori.

Filtrarea inregistrarilor in care doua coloane sunt egale

 

Folosind acest criteriu, pe fiecare rand se va verifica valoarea facturata cu valoarea incasata si vor fi afisate doar acele randuri care au cele doua valori egale.

Filtrarea inregistrarilor in care doua coloane au valori diferite

Folosind acest criteriu, pe fiecare rand se va verifica valoarea facturata cu valoarea incasata si vor fi afisate doar acele randuri care au cele doua valori diferite.

Cautarea unui numar intr-un numar

In acest criteriu am folosit functia Find si Isnumber. Cu ajutorul functiei Find vom gasit locatia numarului pe care dorim sa il gasim in coloana Valoare facturata Daca acest numar nu se regaseste in cadrul valorii, functia va returna eroarea Error. Functia Isnumber este folosita doar pentru a trasnforma rezultat primit de Find in TRUE sau FALSE.

Filtrarea randurilor care au celule goale intr-o coloana selectata

Folosind acest criteriu, pe fiecare rand se va verifica daca valoarea de pe coloana Produse. Daca sunt gasite celule goale, atunci ele vor fi afisate dupa folosirea optiunii Advanced Filter.

Filtrarea inregistrarilor conform unei liste

 

Pentru a filtra tabelul conform unei liste, am creat lista de filtrare in celulele Q8:Q9. Folosind Countif se va verifica fiecare inregistrare de pe coloana Produs, daca face parte din lista creata se va afisa dupa folosirea optiunii Advanced Filter.

Daca doriti sa intelegeti mai bine exemplele din acest articol, puteti downloada fisierul de lucru de la urmatorul link: Advanced filter.

Si ca sa mai facem putina pauza de la acest subiect, data viitoare vin o sa va scriu despre scurtaturi pe care le folosesc cel mai des in Excel. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *